Print

Recept: Kip met za’atar en citroen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ik ben dol op gebakken kip en deze keer maakte ik kipfilet klaar in de oven, met een jasje van za’atar kruiden. Dat is een traditionele kruidenmix uit het Midden-Oosten met oa. oregano en sesamzaad.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 3-4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met kip
  • Cuisine: Midden-Oosterse
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 2 hele kipfilets (ca 450 gr)
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 5 eetlepels za’atar *
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
  • 1 theelepel sumac
  • 0.5 theelepel zout *
  • 0.5 theelepel vers gemalen peper
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels pijnboompitten

(* bevat jouw za’atar mix reeds zout, laat dan als losse ingredient achterwege)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht).
  2. Snijd de kipfilets in de lengte doormidden in 2-3 dunne plakken. Grote plakken kun je ook nog halveren, zodat je mooie platte stukken kip hebt. Pel de knoflook en pers deze uit.
  3. Giet de olijfolie in een kleine ovenschaal. Voeg de za’atar, peterselie, sumac, eventueel zout en peper toe. Roer goed door elkaar en leg de stukken kipfilet hierin. Meng met je handen goed door elkaar zodat alles goed bedekt is.
  4. Snijd 4-5 dunne plakken uit het midden van de citroen. Pers het sap ui het resterende deel. Besprenkel de kip met het citroensap, roer nog een keer om en rangschik over de ovenschaal. Leg her en der een plakje citroen er tussen. 
  5. Bestrooi vervolgens met de pijnboompitten en plaats de schaal in de voorverwarmde oven. Bak hierin de kipfilets gedurende 20-25 minuten zacht, sappig en gaar. Serveer direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty