Print

Recept: Kip curry met grapefruit en komkommer

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een heerlijk recept met de zoetsappige Florida Grapefruit. Deze Aziatische kip curry met grapefruit en frisse komkommer, paddestoelen en rijst is een geweldige combinatie van zoet-zuur-fris.

  • Author: Afgeleid van Matthijs Vrieze
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met kip
  • Cuisine: Aziatische keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 350 gram pandan rijst
  • 500 gram kippendij filet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 250 gram paddestoelen (bijvoorbeeld champignons, shi-take en oesterzwammen)
  • 1 eetlepel kerrie poeder (bijvoorbeeld Kerrie Madras)
  • 300 ml kokosmelk
  • 2 Florida Grapefruits
  • 2 stengels bosui
  • Peper & zout
  • Olijfolie en/of roomboter

Instructions

  1. Breng als eerste een pan water + snuf zout aan de kook, en breng de rijst aan de kook volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Halveer de kippendijfilets, zodat je gelijke stukken krijgt. Laat wat roomboter en een scheutje olijfolie uitbruisen in een hapjes- of braadpan. Bak de kippendijtjes aan beide kanten op hoog vuur aan, todat deze dichtgeschroeid en bruin krokant beginnen te worden. Zet het vuur lager en doe de deksel op de pan.
  3. Pel de knoflook en pers deze uit. Snijd het groen van de rode peper en snijd in dunne ringetjes. (Je kunt eventueel de zaadjes vooraf verwijderen voor minder pittig.) Was de paprika, verwijder de zaadlijsten + steel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de komkommer, snijd in repen en vervolgens in blokjes. Boen de paddestoelen schoon en hak deze in stukken.
  4. Draai het vuur weer naar middelmatige temperatuur, en voeg eventueel nog een extra scheutje olijfolie toe aan de hapjes- of braadpan. Fruit de knoflook en rode peper samen met de kippendijtjes. Voeg na 1 minuut de paprika, komkommer en paddestoelen toe en roerbak deze mee gedurende 5 minuten of totdat de groente zacht begint te worden. Voeg het kerriepoeder toe, samen met de kokosmelk. Roer het geheel goed door en laat 10 minuten sudderen op laag vuur, met de deksel op de pan.
  5. Check ondertussen of de rijst gaar is, giet deze af, en zet apart met de deksel op de pan, om warm te houden. Pel tevens de grapefruits en snijd het vruchtvlees in partjes (zie bovenstaande video). En snijd het uiteinde van de bosui, en snijd de stengel in (scheve) plakjes.
  6. Voeg de grapefruit in de laatste minuut toe aan de curry en laat meestoven. (Niet roeren, gewoon er bovenop neerleggen).  Schep de rijst in diepe kommen of borden, verdeel hier de kip curry met grapefruit en saus overheen, en garneer het geheel met de bosui.

Eet smakelijk! 

Groetjes, Betty