Print

Recept: Kinder Bueno Spread

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Recept voor zelf witte hazelnootpasta maken! Aan dit recept worden geen geraffineerde suikers toegevoegd, alleen witte chocolade en vanille. Lekker veel hazelnoten dus en dat maakt deze ‘Kinder Bueno Spread’ ideaal als broodbeleg, voor over de pannenkoeken, ontbijt bowls, over koekjes en meer.

Ingredients

Scale
  • 175 gram hazelnoten
  • 200 gram witte chocolade
  • 2 el zonnebloemolie
  • ½ tl vanille extract

Extra:

  • foodprocessor
  • siliconen spatel
  • (schone theedoek)
  • steriele jampot met deksel of weckpot

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid hier de hazelnoten over uit. Bak de noten gedurende 10-12 minuten in de oven.
  2. Hebben jouw hazelnoten nog een ‘bruin’ velletje? Stop ze dan direct uit de oven in de theedoek, vouw deze dicht en rol met je handen de velletjes los. 
  3. Stop de hazelnoten zonder velletjes in de foodprocessor en maal fijn gedurende 5 minuten. Onderbreek 2 – 3 keer en duw de notenpasta met de spatel naar beneden in de mixerkom.
  4. Ondertussen hak je de witte chocolade in stukken en smelt deze au bain marie, of in een steelpannetje op de laagste inductie stand, of simpelweg per 30 seconden in de magnetron.
  5. Voeg de gesmolten chocolade, zonnebloemolie en vanille toe aan de foodprocessor en mix het geheel nog een extra 5 minuten tot een zachte, vloeibare witte hazelnootpasta.
  6. Schep de Kinder Bueno pasta in de pot en laat minstens 1 uur goed afkoelen voor je de deksel er op draait. Door het koelen zal de hazelnootpasta ook een beetje uitharden. Je kunt hem eigenlijk direct hierna gebruiken en smeren op brood etc. Maar na een nachtje, afgesloten, in de voorraadkast is hij de volgende ochtend pas echt klaar en een stukje meer smeerbaar geworden.

Enjoy! Groetjes, Betty