Print

Recept: Kerrie eieren met spek

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Januari is natuurlijk de maand vol goede voornemens en niet voor niets krijg is zoveel berichtjes voor low carb en zelf keto recepten van jullie. Vandaag het ik dan ook deze heerlijke kerrie eieren met spek als goede tip voor jullie! Zo zijn scrambled eggs echt super lekker namelijk!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 min.
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 40 gr magere spekreepjes
  • 2 eieren
  • 4 el sojaroom (60 ml)
  • 0.5 tl kurkuma
  • 0.25 tl garam masala (kerrie kruiden)
  • flinke snuf gemalen peper
  • snufje zout
  • 1 tl fijngehakte bieslook
  • 1 tl kokosolie

Instructions

  1. Verwarm een koekenpan op medium vuur. Bak hierin de magere spekreepjes rondom aan en lichtbruin, maar niet krokant (!)
  2. Kluts in een kom de eieren met de room, kurkuma, kerrie kruiden, peper & zout en de bieslook. 
  3. Voeg de kokosolie toe aan de magere spekreepjes en laat smelten. Giet het eimengsel bij de spekjes en laat 30 seconden staan. Vouw daarna met een houten lepel het ei rondom in de pan naar binnen. Laat daarna weer 30 seconden staan. Vouw daarna opnieuw naar binnen. Ga net zo lang door tot al het ei gestold is. Serveer de kerrie eieren direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Variatietip: voeg een beetje rauwkost toe aan je kerrie eieren voor extra vezels en vitamientjes. Gesneden komkommer of een (halve) tomaat of avocado is altijd lekker. Meebakken met de spekjes kan ook en kost je vaak niet al teveel koolhydraten. 

Nutrition