Haal de karbonades 15 minuten van tevoren uit de koelkast, laat op temperatuur komen en dep droog.
Maak als eerste de kappertjes-dressing: was de tomaat, snijd in partjes, verwijder de zaadjes, en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Spoel de kappertjes af onder de kraan en knijp goed uit. Halveer de citroen en pers deze uit. Meng de tomaat, kappertjes, citroensap en olijfolie in een kommetje. Breng op smaak met wat peper en zout, en roer als laatste zo’n 2 eetlepels vers gehakte peterselie er door heen. Zet apart.
Mix in een ander kommetje de paprikapoeder, amandelpoeder, zeezout en peper. En met dit kruidenmengsel wrijf je de karbonaadjes rondom in.
Bij een BBQ/grillpan: bedruppel de karbonaadjes met een beetje olie en bak beide zijden 5-7 minuten in een grillpan op hoog vuur.
Bij een koekenpan: verhit een laagje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de karbonaadjes rondom, 5-7 minuten per zijde.
Was ondertussen de courgette en schaaf hier aan 4 zijden linten van. Het liefst de kern met zaadjes niet gebruiken. Breng de linten op smaak met peper, zout en slechts 1 eetlepel olijfolie.
Schep de karbonaadjes uit de pan, en laat een paar minuten rusten onder zilverfolie (de folie houdt de karbonaadjes ook warm). Bak in het overgebleven bakvet de courgette linten rondom. Dit hoeft slechts een paar minuten.
Serveer de karbonaadjes op een bord, met daarnaast de courgette linten, en schep de kappertjes dressing over beiden.