Print

Recept: Kaassoep met paddenstoelen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een goed vullende maaltijdsoep met kaas en paddestoelen. Heerlijk voor op de Meatless Monday.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram geraspte cheddar kaas
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 150 gram paddenstoelen
  • 125 ml. slagroom (of sojaroom)
  • 30 gram bloem
  • 30 gram roomboter
  • 1 el. gedroogde tijm
  • 1 groentebouillonblokje (ik gebruikte uienbouillon)
  • Olijfolie om te bakken
  • Peper
  • Evt. soepstengels of broodje om erbij te serveren

Instructions

  1. Snij de ui heel fijn en pers de knoflook uit. Ook snij je de champignons in plakjes en de bosui in ringen. Kook alvast 0.5 liter water en los het bouillonblokje hierin op.
  2. Verwarm wat olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur en bak daarin de ui en champignons. Voeg op het laatst de knoflook toe en verwarm nog even mee. 
  3. Ondertussen maak je alvast een roux om de soep te binden. In een steelpannetje smelt je de roomboter en voeg de bloem hieraan toe. Met een garde kluts je dit tot een egaal geheel. Voeg vervolgens toe aan de uien in de soeppan, samen met de bouillon.
  4. Roer goed door en voeg tegelijkertijd ook de geraspte cheddar en room toe terwijl je blijft roeren. De soep moet tegen het kookpunt aanzitten. Dan schep je de tijm en peper erdoorheen en is de soep klaar om te serveren.
  5. Serveer de kaassoep met champingnons en de bosuitjes eroverheen gestrooid en een broodje/soepstengel ernaast.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda