Print

Recept: Japanse Miso Soep

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Japanse miso soep maak je met lekker veel groenten en gedroogde zeewier! Miso is een pasta van bruine of witte rijst en sojabonen. Door deze te fermenteren krijg je een gezond product dat een positief effect op je darmen heeft. Een gezond soep recept voor elke week en je kunt heerlijk varieren met diverse groenten.

  • Author: Luuk van Merwijk - Luukskitchen.com
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Japanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 wortel,
  • 1 sjalot,
  • 2 bosuien,
  • 50 gr shii-take,
  • 1 el sesamolie,
  • 2 tenen knoflook,
  • 1 el sushi gember,
  • 3 el genmai miso
  • 2 el tamari (=glutenvrije sojasaus)
  • 20 gr arame (=gedroogd zeewier),
  • 100 gr rijst noodles.

Instructions

  1. Schrap de wortel, snijd overlangs in repen en vervolgens in kleine blokjes (brunoisse). Pel de sjalot en snijd fijn. Snijd de bosui en shii-take in dunne ringen.
  2. Verwarm de sesamolie in een soeppan en bak hierin de wortel en sjalot glazig. Voeg de bosui en shii-take toe en bak 5 min mee.
  3. Ondertussen hak je de knoflook en gember zeer fijn en voeg deze ook toe aan het groentemengsel.
  4. Roer de miso los met wat water, zodat deze mooi oplost en voeg dit samen met 1 l water toe aan de soeppan. Breng niet aan de kook, maar verwarm het geheel op laag vuur. Breng op smaak met tamari en voeg de arame en de noodles toe.

Eet smakelijk!

Notes

Hoewel dit een prima basis recept is om kennis te maken met de Japanse miso soep, kun je natuurlijk elke keer weer variëren met verschillende groente. Hij is namelijk ook lekker met gesneden paksoi, Chinese kool, maar ook kleine roosjes broccoli. TIP: maak er ook eens deze gemarineerde ramen eieren bij!