Print

Italiaanse Hartige Havermout met Portobello en tomaten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Het is herfst dus ga lekker experimenteren met een hartig havermout onbijt! Dit recept is een Italiaanse variant voor een hartig havermout ontbijt met portobello en tros tomaten en Italiaanse smaakmakers zoals tijm en Parmezaanse kaas. Een heerlijk hartig ontbijt met veel geroosterde groenten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Italiaanse Keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 2 portobello’s
  • 250 gram cherry tomaten (aan de tak)
  • 100 gram fijne havermout
  • 1 tl. gedroogde tijm
  •  tl. knoflookpoeder
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 200 ml water
  • ½ groente bouillonblokje, verkruimeld
  • peper & zout

Extra:

  • oven,
  • bakplaat met bakpapier,
  • klein kookpannetje,
  • kwast.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hete lucht). Leg de portobello’s en trostomaten op de bakplaat en kwast deze in met olijfolie. Bestrooi met peper, zout en verdeel hier de helft van de tijm overheen. Plaats in de oven gedurende 15 – 20 minuten om te roosteren.
  2. Ondertussen vul je een kookpannetje met de havermout, amandelmelk, water, overige, verkruimeld bouillonblokje en de overige helft van de tijm. Maar breng nog niet aan de kook, pas zo’n 5 minuten voor eindtijd van de oven. 
  3. Kook de hartige havermout pap in gedurende 5-10 minuten zachtjes gaar en breng op smaak met een snuf peper. Ondertussen haal je de bakplaat uit de oven en laat de groenten een minuutje koelen.
  4. Verdeel de Italiaanse Hartige havermout pap over ruime en diepe borden en serveer op elk bord een portobello uit de oven en verdeel hier ook de geroosterde tomaten over. Serveer direct. 

Eet smakelijk!

Notes

Deze Italiaanse hartige havermoutpap wordt gezouten met een kruidenbouillon blokje. Daarom laat ik voor de rest ook zout achterwege. Mocht je het echter lekker vinden kun je het geheel nog even aftoppen met geraspte Parmezaanse kaas voor het serveren. Maar let op, dit voegt dus ook weer extra zout toe. Proef het eerst even zonder.