Omdat wij in Nederland fan zijn van lekkere borrelen, besloot ik om mijn favoriete italiaanse borrelplank met ham, bruschetta, tonijnsalade en mozzarella met jullie te delen.
Besprenkel de plakken brood met olijfolie en gril deze: A) in een grillpan, B) in een tosti-ijzer, C) op de grillstand in een voorverwarmde oven, totdat deze mooi bruin beginnen te kleuren. Je kunt ook dit recept voor zelf bruschetta maken gebruiken.
Was de tomaten en snijd in kleine blokjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Meng in een kommetje de tomaten, knoflook, olijfolie en balsamico met elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Maak ondertussen ook de tonijnsalade: Giet het blikje tonijn af en doe in een kom. Knijp de kappertjes kort fijn in je hand om uit te lekken. Meng samen met de mayonaise alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Giet het potje olijven af (en doe eventueel in een kommetje). Scheur de Mozzarella in stukken, besprenkel met de balsamico en breng op smaak met zout en peper.
Serveer het geroosterde brood, op een grote plank, met de tomatensalsa erboven op. Serveer bij de overige sneetjes brood de tonijnsalade, vleeswaren, mozzarella en olijven. Geniet van je Italiaanse borrelplank!