Print

Recept: Italiaanse borrelplank met ham, bruschetta, tonijnsalade en mozzarella

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Omdat wij in Nederland fan zijn van lekkere borrelen, besloot ik om mijn favoriete italiaanse borrelplank met ham, bruschetta, tonijnsalade en mozzarella met jullie te delen.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Voorgerechten & Amuses
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten Bruschetta:

  • ½ Oerbrood, gesneden,
  • 3 Roma tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijflie
  • 1 eetlepel Balsamico azijn

Ingrediënten tonijnsalade:

  • 1 blikje Tonijnstukken
  • klein handje kappertjes
  • 1 eetlepel mayonaise

Voor erbij:

  • 100150 gram Parmaham,
  • een handje groene olijven,
  • Bolletje mozarella,
  • 1 eetlepel balsamico,
  • Peper en zout.

Instructions

  • Besprenkel de plakken brood met olijfolie en gril deze: A) in een grillpan, B) in een tosti-ijzer, C) op de grillstand in een voorverwarmde oven, totdat deze mooi bruin beginnen te kleuren. Je kunt ook dit recept voor zelf bruschetta maken gebruiken.
  • Was de tomaten en snijd in kleine blokjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Meng in een kommetje de tomaten, knoflook, olijfolie en balsamico met elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • Maak ondertussen ook de tonijnsalade: Giet het blikje tonijn af en doe in een kom. Knijp de kappertjes kort fijn in je hand om uit te lekken. Meng samen met de mayonaise alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • Giet het potje olijven af (en doe eventueel in een kommetje). Scheur de Mozzarella in stukken, besprenkel met de balsamico en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer het geroosterde brood, op een grote plank, met de tomatensalsa erboven op. Serveer bij de overige sneetjes brood de tonijnsalade, vleeswaren, mozzarella en olijven. Geniet van je Italiaanse borrelplank!