Print

Indiase Kerrie Taart (Curry Pot Pie)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Wil je eens wat anders dan een quiche maken voor een verjaardag of picknick? Maak dan deze Indiase Kerrie Taart. Het is een gesloten hartige taart, ook wel bekend als een Britse ‘Curry Pot Pie’ en hij is compleet vegetarisch. Heerlijk op smaak gebracht met een Thaise gele curry pasta en dikke kokosmelk en qua smaak heeft hij best wel wat weg van de Indiase Samosa.  Met wie ga jij deze taart delen?

  • Author: Recept van FairTrade Original
  • Prep Time: 40 min. (+ afkoelen)
  • Cook Time: 40 min.
  • Total Time: 1 uur en 20 minuten (+ afkoelen)
  • Yield: 8 personen 1x
  • Category: borrelhapjes
  • Cuisine: Indiase keuken

Ingredients

Scale
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 pakje Thaise Gele Curry kruidenpasta
  • 1 bio bloemkool, in kleine roosjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 250 gram ongekookte rode linzen, schoongespoeld
  • 500 ml groente bouillon (van tablet)
  • 150 gram doperwten (diepvries)
  • 400 ml kokosmelk in blik
  • 2 rollen koelvers hartige taart deeg (a 230 gram)
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 ei, geklutst

Extra:

  • Springvorm, 24 cm doorsnede
  • bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (165 hetelucht) en bekleed de springvorm met bakpapier.
  2. Verwarm een hapjespan op medium vuur en voeg een klein scheutje olie toe. Fruit de ui samen met de kruidenpasta ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.
  3. Voeg vervolgens de bloemkool, paprika en linzen toe. Schenk de bouillon en kokosmelk erbij. Roer goed door elkaar en breng het geheel aan de kook. Laat 20 minuten op heel laag vuur sudderen tot de linzen gaar zijn en het de curry mooi is ingedikt. Roer regelmatig de pan even door om aanbranden te voorkomen. Voeg aan het einde alleen nog even de doperwten toe. Laat daarna het curry mengsel afkoelen. 
  4. Leg 1 lap hartige taartdeeg uit op het aanrecht. Zet de springvorm op het deeg en snijd met een mesje langs de rand van de vorm zodat je een rondje deeg overhoudt zo groot als de springvorm.
  5. Leg de andere lap deeg in de springvorm en druk voorzichtig aan bij de onderste randen. Snijd het deeg dat overhangt aan de bovenkant weg met een mesje.
  6. Bestrooi vervolgens de bodem met een klein beetje paneermeel en vul de taartvorm met de afgekoelde curry mengsel. Gebruik een spatel of lepel om de massa gelijkmatig te verdelen.
  7. Nu leg je de ronde lap deeg in de vorm boven op de vulling en vouw het deeg wat er bij de randen boven uitsteekt er voorzichtig overheen, zodat er een mooi omhuld randje ontstaat. Smeer de bovenkant van het deeg in met ei.
  8. Maak inkepingen in het deeg zodat de stoom die vrijkomt, als de vulling heet wordt, weg kan. Bak de taart in het midden van de oven in 30 tot 40 minuten goudbruin. Laat de taart het liefst helemaal afkoelen tot kamertemperatuur, dan wordt de vulling mooi stevig.

Notes

DEEG OVER? Dit kun je gebruiken om bijvoorbeeld nog kleine decoratie te maken. Denk aan herfstblaadjes of meer. Of snijd in grote stukken, kwast een zijde in met een beetje ei en bestrooi met kaas. Eventjes afbakken en je hebt kleine kaashapjes!

VEGAN: Wil je het recept vegan maken? Smeer de taart aan de bovenzijde dan in met koffiemelk in plaats van een losgeklutst ei.