Print

Recept: Indiase kedgeree met gerookte makreel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Deze Indiase kedgeree met makreel is een super makkelijk, smaakvol rijstgerecht dat je binnen no time op tafel hebt staan. In India wordt kedgeree traditioneel als ontbijt gegeten. Ik geef alleen zelf toch wel de voorkeur aan het serveren hiervan op een doordeweekse avond en om er dan lekker wat gerookte makreel en peper doorheen te doen!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vis
  • Cuisine: Indiase keuken

Ingredients

Scale
  • 125 gram basmatirijst
  • 2 makreelfilets met peper
  • 2 eieren
  • 2 witte uien
  • Een halve courgette
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 takjes verse peterselie
  • 2 el. kerriepoeder
  • Peper en zout
  • 3 el. kokosolie

Instructions

  1. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af zodra de rijst gaar is en en zet nog even apart.
  2. Snij de halve courgette ondertussen in blokjes. Schil de ui en snij deze in dunne, halve ringen. Pers de knoflook alvast uit. De makreelfilets snij of scheur je in kleinere stukken. 
  3. Kook de eieren zo’n 8 minuten zodat ze hardgekookt zijn. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snij in vieren.
  4. Verwarm de kokosolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg het kerriepoeder toe en roer goed door. Vervolgens voeg je de uien toe en bak deze totdat ze glazig zijn. Dan schep je ook de courgette en knoflook in de pan en bak dit nog enkele minuten mee. 
  5. Schep de rijst en makreel door het ui-courgettemengsel. Knip de peterselie fijn boven de pan. Roer goed door, proef, en voeg naar eigen smaak nog peper en/of zout toe. 
  6. Serveer de kedgeree met de eieren eroverheen verdeeld. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda