Print

Recept: Huzarensalade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Als er een bijgerecht is dat met feestjes, verjaardagen en barbecuen geregeld op tafel staat, dan is het wel de huzarensalade. Deze maaltijdsalade met blokjes aardappel, ham en mayonaise kleed je feestelijk aan met gesneden groenten en rauwkost! Heerlijk tijdens feestje met een groene salade en gebraden stuk vlees of kip uit de oven of grill!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 6-8 personen 1x
  • Category: Bijgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

  • 500 gram vastkokende aardappelen,
  • 100 gram diepvries doperwtjes,
  • 3 eieren,
  • 200 gram appel,
  • 4 eetlepels Kesbeke Zure mini augurkjes,
  • 1 sjalotje,
  • 250 gr hamblokjes of pekelvlees in stukjes,
  • 4 el (Zaanse) mayonaise,
  • 1 eetlepel Kesbeke grove mosterd,
  • 1 eetlepel natuurazijn,
  • 1 eetlepel gesnipperde bieslook en/of peterselie,
  •  snuf peper en zout,
  • 1 romaine sla.

decoratie huzarensalade: kleine blokjes wortel, Kesbeke zilveruitjes, wat extra zure mini augurkjes, blokjes wortel, radijsjes etc.

Instructions

  1. Schil de aardappels en snijd in plakken, reepjes en vervolgens blokjes van max. 2×2 cm. Voeg samen met de doperwtjes in een ruime pan water met een snufje zout. Breng aan de kook en laat samen in 5 minuten gaar koken. Giet af, spoel koud na en giet opnieuw af. Laat daarna uitlekken op een theedoek.
  2. Kook de eieren hard in een steelpannetje gedurende 10-12 minuten. Laat daarna schrikken en goed afkoelen.
  3. Snijd de appel ook in brunoise blokjes van 1×1 cm. Verwijder steel en klokhuis. Dep de Kesbeke Zure mini augurkjes droog en snijd in de lengte doormidden. Vervolgens in kleine plakjes. Pel en snipper tevens de sjalot zeer fijn! Pel 1 van de 3 eieren en hak deze in blokjes.
  4. Stop de aardappels, doperwtjes, appel, augurkjes, sjalot en blokjes ei in een ruime mengkom. Voeg de hamblokjes toe en maak aan met de mayonaise, mosterd, azijn. Breng op smaak met bieslook, peterselie, peper en (weinig) zout. Roer even kort maar goed door, dek af en bewaar in de koelkast tot gebruik (max 2 dagen).
  5. Voor de garnering kun je wortel en komkommer in brunoise blokjes snijden. Vergeet niet een paar zilveruitjes toe te voegen, want dat hoort :-). En wat dacht je van radijsjes speels insnijden of simpelweg in plakjes. Dit alles kun je ook (max 2 dagen) afgesloten in de koelkast bewaren.
  6. Vlak voor het serveren: Pluk de blaadjes van de romaine sla, was en droog deze goed. Rangschik deze over de serveerschaal en schep hier de huzarensalade bovenop. Decoreer de bovenkant met de gesneden garnering. Snijd de overgebleven 2 gekookte eieren in parten en serveer deze bovenop de huzarensalade, desnoods met een extra toefje mayonaise.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty