- Breng een pannetje met ruim water aan de kook. Zet tevens een ruime kom met koud water (+ evt. wat ijsblokjes er in) klaar.
- Voeg de bruine amandelen toe aan het kokende water. Draai het vuur laag en laat de amandelen 2 minuten in blancheren.
- Gebruik een bolzeef om het kokende water af te gieten en stop de amandelen direct in het koude water. Laat ze hier gerust een aantal minuten in liggen.
- Door het laten ‘schrikken’ van de amandelen zul je zien dat de velletjes heel makkelijk los komen. Neem elke amandel tussen duim en wijsvinger en maak een zachte knijpende beweging, waardoor de blanke amandel uit het bruine velletje schiet.
- Na het ontvellen zul je de amandelen nog volledig moeten laten drogen voordat je ze kunt vermalen of verwerken in recepten. Dit kan op natuurlijke wijze: gewoon aan de lucht of met een schone theedoek. Maar je kunt ze ook verspreiden over een bakplaat bekleed met bakpapier en laat een paar minuten drogen in de oven op 100 graden Celcius. Deze laatste vind ik wel makkelijk als ik toch die oven moet voorverwarmen voor een bakrecept.
Veel bakplezier met amandelen! Groetjes, Betty