- Schil de aardappels, snijd in partjes. Verwijder de klokhuizen van de appels. Schil de appels en snijd in parten en vervolgens in blokken. Pel en halveer de ui en snijd vervolgens in parten.
- Stop de aardappels in een ruime pan. Plaats de appels op de aardappels en dek af met de ui. Vul vervolgens de pan met water, zodat alles net onder staat. Voeg eventueel een flinke snuf zout alvast toe. Breng de pan aan de kook en laat zachtjes doorkoken gedurende 15 minuten.
- Prik tegen het einde van de kooktijd in de aardappels om te kijken of deze gaar zijn, en laat ze anders nog een paar minuten langer doorkoken. Neem een flink glas van het kookvocht uit de pan, en giet vervolgens de aardappels af.
- Gebruik een pureestamper om de aardappels, appels en uien tot een stamppot te stampen. Voeg vervolgens een flinke eetlepel (of meer) boter toe en stamp goed door. Samen met een scheutje van het kookvocht maak je de hete bliksem wat smeuïger.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty