Print

Recept: Heksenhaar pasta voor Halloween

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit gerecht bestaat uit een zwarte paste in knoflook-botersaus. Het is een pittige maar simpele pasta die je binnen een kwartiertje op tafel zet. Erg lekker als hartige maaltijd tijdens een halloween party.

  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 4-6 personen 1x
  • Category: Halloween
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram zwarte spaghetti of linguine
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 23 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels boter
  • 100 gram rucola
  • optioneel: 50 gram Parmezaanse kaas

Instructions

  1. Kook de spaghetti of linguine volgens de gebruiksaanwijzingen op het pak.
  2. Pel en snipper de knoflook. Verhit de olijfolie in de wok, en bak hierin de knoflook kort aan. (het gaat puur om het afgeven van de smaak).
  3. Draai het vuur uit, voeg de boter toe en laat smelten.
  4. Giet de spaghetti of linguine af in een vergiet en voeg direct aan de wok. Schep de heksenhaar pasta (eventueel op laag vuur) om met de botersaus en serveer direct met de rucola!

Happy Halloween!

Groetjes, Betty

Notes

Wil je meer vulling toevoegen aan dit pastagerecht? Rooster wat pompoen in de oven en combineer met geitenkaas tot een pasta salade. Of bak wat chorizo krokant en schep deze voor het serveren door de heksenhaar pasta! Ook lekker en vegan: maak er deze avocado pastasaus bij!