Print

Recept: Havermouttaartje met banaan uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

In het weekend hou ik er van om wat meer tijd te besteden aan mijn ontbijtje. Maak je havermoutpap in een luxe variant en maak er dit havermouttaartje met banaan uit de oven van. Het is een warme en zoete verleiding op de vroege ochtend met havermout, walnoten en banaan.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 1-2 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 50 gram (fijne) havermout
  • 1 grote rijpe banaan
  • snufje zout
  • 15 gram walnoten, in stukjes
  • 150 ml amandelmelk
  • 1 ei
  • 1 theelepel kaneel
  • (kokos)olie

Extra:

  • kleine bakvorm of brioche vorm (ca 10-12 cm breed)

 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 hete lucht). Vet de bakvorm in met een beetje (kokos)olie en zet apart.
  2. Pel de banaan, maar houd 6 dunne plakjes apart. Prak de rest van de banaan fijn in een kom, met een snufje zout. Stop hier de havermout en de walnoten bij.
  3. Klop in een los kommetje de amandelmelk met het ei los en giet dit bij de havermout. Meng goed door elkaar en breng op smaak met kaneel.
  4. PS. Mocht je een keukenmixer hebben, dan kun je bovenstaande ingredienten ook daarin mengen.  Zo krijg je een mooie gebonden consistentie en lijkt je havermouttaartje met banaan meer op een soort cake.
  5. Giet het mengsel in de bakvorm of briochevorm en bak af in de oven gedurende 20-25 minuten. Leg na een kwartiertje de overgebleven plakjes banaan op het havermouttaartje en bak mee gedurende de resterende baktijd.
  6. Laat het havermouttaartje met banaan een klein beetje in de vorm afkoelen alvorens deze te serveren. Ik lepel deze het liefste rechtstreeks uit mijn brioche vorm!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Wil je dit recept voor een gezin van 4-5 personen maken? Gebruik dan een springvorm van 20 cm doorsnede. Doe alle ingrediënten dan x3 en verdubbel de baktijd in de oven.