100 gram rood fruit mix, bijv. blauwe bessen, frambozen, bramen, aardbei etc.
halve theelepel kaneel,
1 eetlepel water,
1 eetlepel maple syrup of agave siroop,
1 eetlepel pompoenpitten,
1 eetlepel lijnzaad.
Instructions
Schep de havermout in een pannetje en voeg de melk toe. Breng aan de kook en draai het vuur naar middelmatige temperatuur. Laat de havermout pap in 5-10 minuten indikken en doorkoken, maar roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen.
In een tweede pannetje stop je het rode fruit, samen met de kaneel, water en maple syrup. Verwarm het fruit op middelmatig vuur en blijf regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen. De bosvruchten zullen een beetje indikken tot een grove jam namelijk.
Schep de havermout in een kom of diep bord en schep hier het rode fruit bovenop. Top het geheel af met de pompoenpitten en de lijnzaad. Serveer de havermout met rood fruit direct.