Print

Recept: Havermoutpap met blauwe spirulina

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Geef je havermoutpap recepten een diep groene of fel blauwe tint met spirulina poeder! Het voegt niet alleen een mooi kleurtje toe maar is ook nog eens heel gezond en een bron van eiwitten!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 ml (amandel)melk,
  • 45 eetlepels havermout,
  • 1 eetlepel zonnebloem- en/of pompoenpitten,
  • ½ theelepel blauwe spirulina poeder, 
  • 3 eetlepels (plantaardige) yoghurt,
  • 1 theelepel notenboter,
  • paar blauwe bessen,
  • hennepzaad.

Instructions

  1. Stop het amandelmelk, havermout en zonnebloem- en/of pompoenpitten in een pannetje en breng al roerende aan de kook. Laat een paar minuten zachtjes doorkoken. Voeg eventueel nog een scheutje water toe als het te droog kookt.
  2. Zet het vuur uit en roer de blauwe spirulina poeder doorheen. Schep een kommetje of glas en laat iets afkoelen.
  3. Schep hier de yoghurt overheen en vervolgens de notenboter. Top af met blauwe bessen en wat hennepzaad.