Print

Recept: Haverkoeken met cranberry

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Homade cookies zijn de beste! En deze robuuste haverkoeken met cranberry en appel passen perfect bij dit najaar! Ze zijn nog een beetje zacht van binnen en hebben een heerlijke bite van de cranberry, havervlokken en amandelen!.

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 8 stuks 1x
  • Category: Koekjes
  • Method: bakken
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale
  • 75 gram gedroogde cranberry’s
  • 75 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 65 gram fijne suiker
  • 50 gram lichtbruine basterd suiker
  • 1 theelepel vanile extract
  • 1 ei
  • 3 eetlepels appelmoes (of melk)
  • 60 gram zelfrijzend bakmeel *
  • 0,5 tl kaneel
  • 0,5 tl maizena
  • 130 gram grove (!) havermout
  • 50 gram bruine amandelen, grof gehakt

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden (195 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Stop de cranberries in een kommetje. Giet hier kokend heet water op en laat minstens 10 minuten wellen.
  3. Met behulp van de keukenmixer met garde, klop je ondertussen de roomboter, fijne suiker en basterdsuiker helemaal romig gedurende een paar minuten.
  4. Voeg vervolgens de vanille en het ei toe en klop op middelmatige snelheid door tot dit goed opgenomen is. Voeg tot slot ook de appelmoes toe en laat opnemen.
  5. Meng het zelfrijzend bakmeel met de kaneel en maizena. Voeg dit toe aan de mixer en meng tot een egaal beslag.
  6. Giet ondertussen de cranberries af en dep droog met een keukenpapiertje.
  7. Zet de mixer uit en roer de havermout, cranberries en amandelen goed door het beslag. Let op het is vrij stevig. Je kunt ook een deeghaak op de mixer plaatsen en het hiermee mengen.
  8. Gebruik een ijsscoop om 8 bollen deeg evenwijdig (desnoods in 2x 4) op de bakplaat te zetten. Bak de haverkoeken gedurende 12 minuten in de oven.
  9. Haal daarna eventje uit de oven (let op! ovendeur meteen dicht!) en plet de koeken een beetje met een houten spatel. PLaats daarna terug in de oven om een extra 3 minuten te bakken.
  10. Laat de haverkoeken daarna 5-10 minuten op de bakplaat koelen en verplaats daarna naar een rooster om volledig af te koelen!

Eet smakelijk!

Groetjes Betty