Vier het voorjaar met deze hartige taart met asperges, ham en geitenkaas! Het is immers aspergetijd en dan kunnen we niet om deze heerlijke groente heen!
6 plakjes diepvries bladerdeeg of ‘hartige taart deeg’, ontdooid,
scheutje olie,
2 bosuitjes,
100 gram groene asperges,
200 gram hamreepjes,
100 gram geitenkaas (chevre),
5 grote eieren,
250 ml slagroom,
2 theelepels gedroogde provençiaalse kruiden,
zout & peper.
Extra:
Oven,
springvorm 24 cm,
hapjes- of koekenpan.
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Bekleed de springvorm met bakpapier, en vet de zijkanten in met een beetje boter of olie.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar, en rol uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm. Bekleed hiermee de springvorm, en vorm een opstaande rand. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en rand. Zet vervolgens de vorm in de koelkast tot verder gebruik.
Snijd de ‘draadjes’ van de bosui, en snijd vervolgens in ringen. Snijd de houtige onderkant van de asperges (dat is niet lekker) en vervolgens in stukken van 2-3 cm. Verdeel de bosui, asperges en hamreepjes over de bladerdeegbodem. Verkruimel hier vervolgens de geitenkaas overheen.
Klop in een kom de eieren met wat peper en zout los. Voeg hier de slagroom en provinciaalse kruiden aan toe en meng door. Giet het mengsel vervolgens over de groente in de vorm.
Schuif de vorm voorzichtig in de oven, en bak de quiche met asperges af gedurende 45-50 minuten.