Print

Recept: Hartige bulgur koekjes met feta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De maaltijd koekjes kun je nog het beste vergelijken met mini veggie burgers! Het zijn hartige bulgur koekjes met ei, kikkerwerten en feta kaas! 

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Midden-Oosterse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram bulgur
  • 150 gram fetakaas
  • 1 ei
  • 100 gram kikkererwten
  • 100 gram cherrytomaten
  • 1 bosui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 10 gram verse koriander
  • 1 tl. limoensap
  • Een handje alfalfa
  • Peper en zout
  • 2 el. kokosolie om te bakken

Benodigdheden:

  • Staafmixer of keukenmachine (net wat je hebt staan)

Instructions

  1. Begin met het bereiden van de bulgur. Breng de bulgur samen met 500 ml. water en het groentebouillonblokje aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes doorkoken. Als er nog water aanwezig giet je dit af. Zet de bulgur even apart en laat afkoelen.
  2. Zet een kom klaar. Verwijder de blaadjes verse koriander van de stengel en doe de blaadjes in de kom. Verkruimel de helft van de feta (= 75 gram) en pers de teentjes knoflook uit. Voeg deze toe aan de kom samen met het ei, de kikkererwten, de afgekoelde bulgur, het limoensap en een snuf peper en zout.
  3. Met een staafmixer of in de keukenmachine vermaal je het mengsel. Het hoeft geen egaal mengsel te worden, het is juist lekkerder als er grove stukken inzitten en de koekjes uiteindelijk wat bite hebben.
  4. Vorm nu koekjes van het mengsel. Dit kan bijvoorbeeld met een bakring of vorm of gewoon met je handen. Dek de koekjes af en plaats ze voor een half uur in de koelkast.
  5. Na het half uur verwarm je de kokosolie in een koekenpan. Plaats de koekjes voorzichtig in de olie en bak ze om en om. Om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen kun je ze met een spatel draaien. Bak de hartige bulgurkoekjes totdat ze lichtbruin en knapperig worden aan de buitenkant.
  6. Snij ondertussen de cherrytomaten fijn, de bosui in dunne ringen en verkruimel de andere helft van de fetakaas.
  7. Zodra de koekjes klaar zijn verdeel je de cherrytomaten, bosui en fetakaas eroverheen. Als laatste verdeel je ook de alfalfa eroverheen. Serveer eventueel met wat koriander eroverheen gestrooid. Je kunt deze hartige bulgur koekjes helaas niet zo goed bewaren, dus serveer ze direct. Dan zijn ze nog lekker warm en knapperig (jammie!).

Eet smakelijk! 

Liefs, Nanda