Print

Recept: Halloween Chocolade Kerkhofjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze spooky chocolade kerkhofjes met Oreo koekjes zijn een geweldige afsluiter voor een halloween (dinner) party! En met slechts een paar ingrediënten zijn deze zo makkelijk om te maken!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Halloween
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gram chocolademousse
  • 8 Oreo koekjes,  
  • paar kleine verse kruiden topjes voor decoratie (bijv. tijm, basilicum of oregano)

Voor de zanddeeg koekjes:

  • 100 gram bloem
  • tl zout
  • 50 gram (donkerbruine) basterdsuiker
  • 65 gram koude (!) roomboter
  • uitsteekvormpje ‘grafzerk’
  • chocoladestift (bijv. Dr. Oetker),

Instructions

  1. Maak als eerste de ‘grafzerkjes’. Volg hiervoor dit recept voor zanddeeg maken. Laat na het bakken goed afkoelen op de bakplaat.
  2. Verdeel de chocolademousse over vier glazen.
  3. Verkruimel de Oreo koekjes met behulp van een foodprocessor. Je kunt ze eventueel ook in een boterhamzakje stoppen en plat slaan met een deegroller of koekenpan. Strooi de fijne kruimels royaal over de mousse.
  4. Gebruik de chocolade stift om de letters:  R.I.P.  op de zandkoekjes te schrijven en steek het koekje in de chocolademousse.
  5. Versier de Halloween chocolade kerkhofjes met een paar kleine blaadjes verse kruiden. Deze lijken dan een beetje op onkruid dat rondom de ‘grafzerken’ groeien.

Happy Halloween!

Groetjes, Betty