Print

Recept: Halloween Brookies

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Speciaal voor diegenen die niet kunnen kiezen tussen koekjes of brownies ontstond er ooit een recept om die twee te combineren tot ‘Brookies’. deze Halloween cookiedough brownie bars met cheesecake swirl bevat echt alles wat lekker is. De bodem is een oranje cookiedough laag met witte chocolade, met daarbovenop een smeuige brownie toe!

  • Author: Anne Starmans (Annabellas.nl)
  • Prep Time: 25 min. + afkoelen
  • Cook Time: 35 min.
  • Total Time: 9 uur
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: koekjes
  • Cuisine: Halloween

Ingredients

Scale

Voor de cookiedough laag:

  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram lucht bruine basterdsuiker
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 365 gram patentbloem
  • oranje gel voedingskleurstof
  • 100 gram witte chocolade druppels
  • 1 theelepel vanille extract

Voor de brownie laag:

  • 87 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram pure chocolade
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 1.5 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • snufje zout
  • 42 gram cacao poeder
  • 62 gram patentbloem

Voor de cheesecake swirl:

  • 150 gram roomkaas
  • 45 gram kristalsuiker
  • 1 eigeel
  • oranje gel voedingskleurstof
  • 1 theelepel bloem of maizena

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakvorm die je gaat gebruiken met bakpapier of vet deze in met boter.
  2. Maak als eerste de cookie dough laag: Klop de roomboter romig samen met de basterd en kristalsuiker met een elektrische mixer. Voor 1 voor een de eieren toe en mix dit goed. Voeg vervolgens het bloem, bakpoeder en het vanille extract toe. Het beslag vorm nu een stevig koek beslag.
  3. Voeg ongeveer 1 theelepel van de oranje kleurstof toe en kneed dit door het beslag heen. Blijf kleurstof toevoegen tot dat je een fel oranje beslag hebt. Voeg als laatste de witte chocolade druppels toe en kneed dit ook door het deeg heen. Stort het beslag in de bakvorm en druk dit plat tegen de bodem aan.
  4. Maak daarna de brownie laag: Doe de roomboter en 50 gram van de pure chocolade samen in een steelpan. Verwarm dit op laag voor tot dat alles gesmolten is. Voeg vervolgens hier de kristalsuiker aan toe en mix tot dit één geheel is.
  5. Doe het boter mengsel in een ruime kom en voeg één ei toe. klop dit met een garde of mixer. Zodra het ei is opgenomen kan je het andere halve ei toevoegen. Blijf kloppen tot dat je een licht bruin mengsel hebt, dit kan enkele minuten duren.
  6. Voeg nu het bloem en de cacao poeder toe met behulp van een zeef. Spatel dit samen met het zout en het vanille extract door het beslag heen. Hak de overige pure chocolade in stukjes en voeg dit ook aan het beslag toe. Stort het brownie beslag over de cookiedough laag heen en strijk dit glad met een spatel.
  7. Tot slot maak je de cheesecake swirl: meng alle ingrediënten hiervoor door elkaar heen. Blijf kleurstof toevoegen tot dat je een fel oranje beslag hebt. Druppel dit beslag over de brownielaag heen en maak een swirl met behulp van een mes of tandenstoker.
  8. Zet de bakvorm in het midden van de voorverwamde oven voor 30 – 35 minuten. Laat de Halloween Brookies geheel buiten de oven afkoelen voordat je ze gaat aansnijden. Het lieft laat je 6 uur afkoelen op het aanrecht en vervolgens nog 2 uur in de koelkast. Snijd de brookies in 12 rechthoekjes.

Eet smakelijk!

Notes

Oranje kleurstof: De oranje kleurstof speelt natuurlijk een belangrijke rol in dit recept voor Halloween Brookies. Je gebruikt het in de cookiedough laag en in de cheesecake swirl. Zorg er voor dat je dus een goede kleurstof gebruikt. Ik gebruik zelf die van Funcakes maar het kan elk ander merk ook zijn zolang je er maar voor zorgt dat het een kleurstof op gel of water basis is. Een poedervorm raad ik af, dit kan namelijk de textuur van de lagen veranderen en geven meestal ook niet genoeg kleur af.

Bakvorm: Ik gebruik voor dit recept een bakvorm van 20 bij 20 centimeter. Deze is precies goed voor dikke bars zoals op de fotol Als je een kleinere vorm gebruikt houdt er dan rekening mee dat misschien niet alle ingrediënten in de vorm passen en de baktijd kan afwijken. Dit laatste geldt ook voor een grotere vorm.