Print

Recept: Grog drankje tegen griep (Hot Toddy)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Wat is nou weer een ‘grog’? hoor ik je denken! Een grog is een warm drankje tegen de griep of een verkoudheid met bijvoorbeeld whiskey er in. Het bestaat echt al eeuwen en er zijn mensen die zweren bij dit middeltje met sterke drank, citroen, honing, gember en andere specerijen

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 1 glas 1x
  • Category: drankjes
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 kop verse thee (bijv. gemberthee of groene thee)
  • sap van een ½ citroen
  • 24 el Whiskey (= 3060 ml)
  • Honing, naar wens

Specerijenmix (kies minstens 2 hiervan uit):

  • 23 plakjes verse gember
  • 1 steranijs 
  • 4 kruidnagels
  • ¼ tl gemalen kaneel
  • ¼ tl nootmuskaat

Instructions

  1. Zet als eerste de kop thee met theezakje in een ruime mok. Houd zeker nog wat ruimte over voor de rest van de ingrediënten.
  2. Voeg hier direct minstens 2 specerijen bij en laat 1 minuut trekken. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van plakjes gember met gemalen kaneel en een steranijs.
  3. Tot slot giet je het citroensap, whiskey en 1 theelepel honing (meer kan altijd nog) erbij en roer het geheel even goed door om te vermengen.
  4. Drink het grog drankje tegen de griep zo snel en warm mogelijk op voor het beste effect! Proost!

Groetjes, Betty

Notes

Dit ‘grog’ drankje met whiskey wordt in Engeland ook wel een ‘Hot Toddy’ genoemd. Maar je kunt ook een grog maken met bijvoorbeeld rum of cognac, zelfs Grand Marnier zou moeten kunnen. Als het alcohol percentage maar hoog is.