- Snij de ui in dunne halve ringen en pers de knoflook alvast uit. Zet een hapjespan op het vuur en verwarm op middelhoog vuur 2 el. olie. Voeg de ui toe en bak totdat hij glazig wordt. Zet het vuur zachter en laat de ui 10 minuten zachtjes doorbakken. Voeg ook de knoflook toe en bak nog een paar minuutjes mee.
- Vervolgens giet je de gepelde tomaten in de pan en snij de tomaten een beetje stuk. Vul het blikje met water (dus 1:1 gepelde tomaat vs. water) en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Breng het aan de kook en laat vervolgens een uur zachtjes pruttelen. Een uur lijkt lang maar geloof mij: je geduld wordt beloond! De tomatensaus wordt namelijk superlekker als je het langere tijd zachtjes laat doorkoken. Vergeet niet om de saus tussendoor regelmatig te roeren.
- Snij ondertussen alvast de paprika fijn, de tomaten in blokjes en de okra in plakjes van ongeveer 1 bij 1 cm.
- Na het uur prutteltijd bereid je de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Roer de paprika, tomaat, okra en erwten door de stoofpot. Kook de groentestoof met okra nog eens 15 minuten zachtjes door.
- Proef de couscous en stoof en voeg naar smaak zout en peper toe. Serveer de groentestoof met okra direct en strooi er alleen nog even de zonnebloempitten over heen.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
PS. Heb je een beetje over? Vooral bewaren en de dag erna weer opwarmen! Vaak is een stoofpot dan nog lekkerder…