Print

Recept: Granola met eiwit maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Met eiwitten kun je nog veel meer dan enkel een omelet bakken. Ik gebruik het regelmatig om broodjes mee te bestrijken, maar het is ook ideaal voor het maken van je eigen ontbijtgranen. Het plakkerige eiwit zorgt ervoor dat je havermout en noten ook echt samenplakken, dus ga gauw aan de slag met granola met eiwit maken! Lekker met rozijnen, pompoenpitten en kokos schaafsel

Ingredients

Scale
  • 200 gr grove havervlokken
  • 25 gr gepofte spelt
  • 100 gr gemengde noten (bijv. walnoten, pecannoten en cashewnoten)
  • 50 gr zonnebloempitten
  • 50 gr pompoenpitten
  • flinke snuf zout flakes
  • 1 tl kaneel
  • 2 el honing
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 eiwit (a 30 gram)
  • 50 gr rozijnen
  • 50 gr kokos schaafsel

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (145 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Stop de grove havervlokken en gepofte spelt in een mengkom.
  3. Hak de noten grof en voeg deze met de zonnebloempitten en pompoenpitten toe aan de havermout. Breng op smaak met de zout flakes en kaneel. Roer even goed door.
  4. Lepel nu de honing en olie in de kom. Kluts het eiwit lichtjes in een kommetje en giet dit ook in de mengkom. Roer het geheel nu goed door totdat alles bedekt is met het eiwit. Stort het mengsel uit op de bakplaat en spreid evenredig uit.
  5. Bak de granola nu gedurende 30 minuten in de oven. Zet even een wekker om deze elke 10 minuten even om te scheppen. Bij de laatste 10 minuten bestrooi je de granola met de kokos schaafsel en bak deze ook de laatste 10 minuten mee.
  6. Laat de granola met eiwit buiten de oven op de bakplaat volledig afkoelen. Voeg dan pas de rozijnen toe en stop het geheel in een afsluitbare pot. Deze granola blijft gerust enkele weken goed.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty