flinke hand aardbeien, schoongemaakt en in parten,
paar druppeltjes citroensap,
1 eetlepel honing.
Instructions
Verwarm de oven voor op 170 graden (155 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng als eerste de ‘droge’ ingrediënten in een kom, met uitzondering van de kaas: Dus roer de amandelmeel, lijnzaad, hennepzaad, kokosmeel, psyllium, bakpoeder en zout door elkaar.
Klop in een separaat kommetje de eieren los met de olie. Schep 2 eetlepels eimengsel uit de kom en zet apart.
Roer de rest van de natte mix door de droge mix en voeg tot slot de geraspte kaas toe en roer nog een laatste keer goed door. Laat het deeg 10 minuten rusten, zodat de vezels een deel van het vocht opzuigen.
Vorm met natte handen 6 stuks glutenvrije broodjes. Ik maak het liefst bolletjes en druk deze een heel klein beetje plat. Kwast deze in met het overgebleven eimengsel.
Bak vervolgens de glutenvrije broodjes af in de oven gedurende 50 minuten.
Voor de jam week je de chiazaadjes in 4 eetlepels water. Dek af en zet apart gedurende de baktijd. Maak ondertussen de aardbeien schoon en snijd in parten. Voeg deze toe aan de geweekte chia zaadjes , samen met een paar druppeltjes citroensap en de honing en pureer met een staafmixer tot een snelle aardbeien jam.
Snijd de glutenvrije broodjes doormidden en serveer met de aardbeien jam.