Print

Recept: Ontbijt muffins met blauwe bessen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 3 reviews

Muffins voor het ontbijt kan een hele gezonde optie zijn! Ik maakte deze gezonde ontbijt muffins met havermout en amandelmeel en worden gezoet met dadels en blauwe bessen.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: Britse Keuken

Ingredients

Scale
  • 3 eieren
  • 67 ontpitte medjool dadels (ca 70 gr)
  • 1 tl kaneel
  • 150 ml (plantaardige) melk
  • 4 el gesmolten kokosolie of zonnebloemolie
  • 150 gr havermout
  • 30 gr amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 gr blauwe bessen
  • 2 el amandelschaafsel

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Verdeel 12 papieren muffinvormpjes over een muffin ovenschaal.
  2. Stop de eieren, ontpitte dadels, kaneel, melk en olie in een blender (of foodprocessor) en maal helemaal luchtig in 60 seconden. Voeg de havermout, amandelmeel en bakpoeder toe en laat draaien tot alle klontjes er uit zijn en je een fijne vloeibaar beslag hebt.
  3. Schenk het beslag in de muffinvormpjes, vul ze tot deze ongeveer 3/4 vol zitten. Verdeel vervolgens de blauwe bessen over het beslag en druk deze een beetje naar binnen.
  4. Bestrooi de gezonde ontbijtmuffins tot slot met de amandelschaafsel en bak gedurende 25 minuten in de oven. Laat daarna nog 5 minuten in de vorm afkoelen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatietips:

  • Speltmeel is niet glutenvrij! Maar deze kun je tevens vervangen door dezelfde hoeveelheid extra havermout of een ander glutenvrije meel.
  • Tevens kun je de maple syrup ook vervangen door dezelfde hoeveelheid ontpitte dadels. Maal deze dan mee bij stap 2.