- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snij de aubergine in de lengte in 4 dikke plakken. Verwarm wat olijfolie in een grillpan en grill de aubergine aan beide kanten. Haal de plakken uit de pan en druk het vocht er wat uit met een stuk keukenpapier. Zet alvast een ovenrooster met bakpapier klaar.
- Zet 2 bordjes klaar waarin je de aubergines gaat paneren: 1 bordje met het ei geklutst en 1 bordje met een mengsel van de paneermeel, Parmezaanse kaas, verse peper en tijm. Haal de plakken aubergine aan beide kanten eerst door het ei en dan door het poedermengsel. Zorg dat ze goed bedekt zijn met het poedermengsel. Leg ze vervolgens op het ovenrooster. Bak de aubergine 15 minuten in de oven.
- Ondertussen snij je de prei in halve ringen en pers je de knoflook alvast uit. Verwarm wat olijfolie voor in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak daarin de prei tot het licht begint te kleuren en voeg op het laatste moment de knoflook toe. Verkruimel de geitenkaas alvast.
- Zodra de aubergines klaar zijn ga je de plakken opmaken. Eerst verdeel je de pastasaus over de bodem, vervolgens het preimengsel en als laatste de geitenkaas. Zet de aubergines voor nog eens 10 minuten in de oven.
- Rooster in een andere (droge) koekenpan de pijnboompitjes. Schud regelmatig zodat ze niet aanbranden.
- Zodra de aubergine pizza’s klaar zijn serveer je ze met de pijnboompitjes eroverheen gestrooid. Serveer indien gewenst met een rucolasalade ernaast.
Je kunt deze aubergine pizza’s niet zo goed bewaren, dus eet vooral alles in 1 keer op. Kan best!