Print

Recept: Gevulde aubergine rolletjes met tomatensaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze vegetarische overschotel met aubergines is een heerlijke doordeweekse maaltijd! Maak gevulde aubergine rolletjes met een Italiaans tintje om lekker van te genieten! Gevuld met geitenkaas, mozzarella en tomatensaus uit de oven.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 25 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 aubergines
  • 150 gram naturel geitenkaas
  • 10 gram Parmezaanse kaas
  • 1 bol mozzarella
  • 1 ei
  • 1 tl. Italiaanse kruiden
  • 1 el. pijnboompitjes
  • 200 ml. passata tomatensaus
  • Een hand rucola
  • Peper en zout
  • Olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een ruime ovenschaal in met wat olijfolie. 
  2. Was de aubergines en snij ze in plakken van ongeveer 1 cm. dikte. Verwarm wat olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur. Grill de plakken aubergine aan beide kanten totdat ze een lichtbruin grillrandje krijgen. Leg ze vervolgens op een stuk keukenpapier. 
  3. Klop in een kom het ei los met de geitenkaas, de Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Schep dit op de plakken aubergine en smeer wat uit aan één zijde van de plak. Rol de plakken aubergine op en plaats in de ingevete ovenschaal. 
  4. Verdeel de passata tomatensaus over de aubergines in de ovenschaal. Scheur of snij de mozzarella in repen en verdeel deze over de aubergine rolletjes. Als laatste strooi je de Parmezaanse kaas en pijnboompitten eroverheen.
  5. Plaats de ovenschaal voor 20 minuten in het midden van de oven. Serveer de aubergine rolletjes met de rucola eroverheen verdeeld. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda