Print

Recept: gestoofde paprika’s

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

In Italie heet dit gerecht ook wel Peperoni Stufati (klinkt mooi he), maar hier zeggen we gewoonweg: gestoofde paprika’s. Je smoort namelijk verschillende paprika’s in een tomatensaus en serveer deze over de pasta of bij een gebraden stuk vlees of kip. Heerlijk!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: bijgerechten
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

  • Trio van paprika (groen, geel, rood),
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 kleine rode ui,
  • 1 blik gepelde tomaten van goede kwaliteit,
  • 2 takjes verse Oregano (of gebruik 1 theelepel gedroogde variant),
  • peper,
  • zout,
  • olijfolie,
  • Optioneel: gedroogde chilipepers.

Extra: 

  • Hapjes pan,
  • Blender ( of gebruik een hoge kan en staafmixer).

Instructions

  1. Was de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten, en snijd het vruchtvlees vervolgens in lange, brede repen. Pel 1 knoflook en pers deze uit. Verhit een scheutje olie in de hapjes pan en bak hierin de paprika repen met de uitgeperste knoflook zacht, gedurende 10 minuten.
  2. Maak ondertussen de tomatensaus: Pel de overige knoflookteen en rode ui, snijd vervolgens in parten. Pureer de gepelde tomaten, knoflook, ui, oregano en een extra scheutje olijfolie in de blender (of staafmixer met een hoge kan). Breng op smaak met zout en peper.
  3. Giet de saus bij de gestoofde paprika’s en laat gedurende 10-15 minuten meekoken. Zet het vuur desnoods iets lager, zodat de saus goed warm wordt, maar niet verbrand.
  4. Serveer de ‘ Peperoni Stufati’  als bijgerecht voor bij een heerlijk stukje vlees, of serveer bij een pasta maaltijd. Deze gestoofde paprika’s kun je zowel warm als koud eten.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty