Print

Recept: gestoofd rundvlees met witte kool (Kupus Kalja)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Sommige gerechten doen je denken aan ‘vroeger’…  Gestoofd rundvlees met witte kool is er zo één voor mij: Bij oma thuis of als mijn moeder hem maakte. Zodra ik het ruik, komen er veel herinneringen naar boven en denk ik dikwijls terug aan de tijd dat we met zijn allen hiervan aan het smullen waren.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 2 hours
  • Total Time: 2 hours 15 minutes
  • Yield: 2-4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Balkan keuken

Ingredients

Scale
  • 2 uien,
  • 1 witte kool,
  • 750 gram riblappen,
  • peper,
  • zout (of ‘vegeta’),
  • olijfolie,
  • 1 grote vleestomaat,
  • 22.5 liter water,
  • 1/2 bos (platte) peterselie,
  • 2 eetlepels Ajvar.

Instructions

  1. Pel en snipper de uien. Snijd de kool en de riblappen in dobbelstenen van 2-3 cm. Bestrooi het vlees met peper en zout (of ‘vegeta’).Gestoofd rundvlees met witte kool (Kupus Kalja)
  2. Zet de uiensnippers in een pan met een laagje olie aan tot ze glazig zijn. Voeg dan het vlees toe en laat het een paar minuten meebakken. Het vlees dient rondom dichtgeschroeid te zijn.
  3. Snijd de tomaat in plakken en doe ze bij het vlees. Voeg als laatste de witte kool toe.
  4. Giet het water in de pan en breng alles tegen de kook aan. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en laat alles in ongeveer 2 uur langzaam gaar stoven.
  5. Schep tegen het einde van de kooktijd de Ajvar er door heen, en laat nog een paar minuten doorkoken. Garneer het gestoofd rundvlees met de verse peterselie. Serveer er brood of gebakken aardappels bij voor een complete maaltijd.

PRIJATNO! (Eet smakelijk)

Groetjes, Betty