Print

Recept: Geroosterde witlof met spek uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Witlof is een echte winter en voorjaarsgroente! Vind je hem te bitter van smaak? Maak hem dan op deze manier klaar. Deze geroosterde witlof met spek uit de oven is een beetje lichtzoet van smaak door de bruine suiker en balsamico. Een heerlijk bijgerecht die een perfecte combinatie tussen zout, zoet en bitter is.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 2 -3 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 500 gram witlof
  • 50 gram roomboter, gesmolten
  • 2 tl balsamico azijn
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 125 gram spek, in dobbelsteentjes
  • 1 takje verse tijm
  • zout & peper
  • olijfolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
  2. Snijd de witlof in de lengte doormidden. Verwijder het harde uiteinde en leg in de ovenschaal met snijvlak naar boven. 
  3. Lepel hier de gesmolten boter overheen en vervolgens ook de balsamico azijn. Bestrooi het geheel met de bruine suiker en breng op smaak met een beetje zout en flinke snuf peper. 
  4. Tot slot verdeel je de spek over de witlof. Ris de tijm van de takjes en strooi over de witlof. Schuif de schaal in het midden van de oven. Rooster de witlof gedurende 15 – 20 minuten, tot de randen wat beginnen te kleuren. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty