Print

Recept: Gepofte zoete aardappel met boerenkool en feta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor deze Meatless Monday maakte ik gepofte zoete aardappel, gevuld met onder andere geroosterde boerenkool, feta-crème en avocado. Een heerlijke vegetarische maaltijd boordevol vezels en vitamines!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 55 min.
  • Total Time: 55 min.
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 4 mediumgrote zoete aardappels
  • 3 handen boerenkool
  • 1 bosui
  • 1 avocado
  • 100 gram feta
  • 6 halve zongedroogde tomaten
  • 2 el. pompoenpitten
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht) Celsius.
  2. Was en boen de schil van de zoete aardappels. Prik met een vork rondom enkele gaatjes in de zoete aardappels. Vet ze vervolgens in met flink wat olie en leg in een ovenschool.
  3. Plaats de ovenschaal voor ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Hou in de tussentijd goed in de gaten. Als je oven groot genoeg is, plaats dan na 30 minuten een stuk bakpapier op het ovenrooster met daar de boerenkool op verspreid. Deze rooster je de laatste 15 minuten van de oventijd mee. Als je oven niet groot genoeg is, rooster de boerenkool dan zodra de zoete aardappels gaar zijn.
  4. Tijdens de oventijd kun je alvast aan de slag met de rest. Meng in een kom de feta met 40 ml. water. Met een staafmixer, mix je dit tot een egaal geheel. Zet de feta-crème nog even in de koelkast.
  5. Schil en snij de avocado in plakjes. De zongedroogde tomaten snij je heel fijn en de bosui in dunne ringen.
  6. Zodra de boerenkool en zoete aardappels gaar zijn, snij je de zoete aardappels voor de helft in in de lengte. Trek ze voorzichting een beetje open om te kunnen vullen. Plaats de zoete aardappels op een bord en vul met de bosui, avocado, zongedroogde tomaat, pompoenpitten, boerenkool en naar eigen smaak nog peper en zout. Klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda