Deze geglaceerde worteltjes met honing en sinaasappel zijn een tikkeltje zoet maar zo lekker! Gestoofde regenboog wortels in sinaasappelsap, met tijm en provencaalse kruiden. Afgemaakt met ‘sticky’ honing saus
Boen de wortels goed schoon onder een stromende kraan. Liever niet schillen want het zou zonde zijn als het meeste van de ‘paarse’ kleur er af gaat. Laat tevens een stukje groen loof zitten.
Verwarm de koekenpan voor op medium hoog vuur. Rooster hierin de noten rondom tot ze een beetje kleuren en lekker gaan ruiken. Haal daarna van het vuur en laat op een bordje of keukenpapier afkoelen.
Verwarm opnieuw de koekenpan en smelt hierin de boter. Voeg de regenboog wortels toe en bak ze gedurende 2 minuten aan. Draai daarbij regelmatig.
Schenk daarna de sinaasappelsap in de pan en breng aan de kook. Voeg de provencaalse kruiden toe en dek de pan af met een deksel. Verlaag het vuur naar medium zodat je alles rustig laat doorkoken gedurende 8-10 minuten. Blijf ondertussen wel checken dat de pan niet droog staat.
Hak ondertussen de noten grof.
Haal de deksel van de pan en prik de dikste wortel in om te voelen of deze gaar is. Laat anders nog een paar minuten langer stoven. Voeg dan de honing toe en laat het het sap inkoken zodat de wortels karameliseren. Draai ze tussendoor ook een keer om om goed te bedekken in de saus.
Schep de geglaceerde worteljes op een serveerbord. Breng op smaak met peper en (grof) zeezout. Strooi daarna de gehakte noten er overheen.