- Snij de tofu in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm en doe de blokjes in een ruime kom. Schil de gember en het teentje knoflook en snij heel fijn. Meng dit in een kommetje met de ketjap, gembersiroop, olie, citroensap en wat peper en zout. Schep de marinade door de tofu en laat ongeveer 30 minuten intrekken.
- Zet een pan met ruim water op het vuur en bereid hierin de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Laat na de kooktijd afkoelen.
- Snijd de bosuien in dunne ringen. Pel de knoflook en pers deze uit. Ook snij je de paprika in blokjes en de ui en paksoi in dunne reepjes. Van de paksoi kun je zowel de stengel als het blad gebruiken.
- Snij de uiteinden van de sugarsnaps. Breng water aan de kook en kook daarin de sugarsnaps in enkele minuten gaar.
- Verwarm wat olie in een wokpan op middelhoog vuur en bak daarin de ui glazig. Voeg vervolgens de paprika, bosui, paksoi, tofu, (voorgekookte) sugarsnaps en knoflook toe en bak enkele minuten mee. De overgebleven marinade giet je ook in de pan erbij.
- Zodra de rijst is afgekoeld schep je dit bij de wokpan en bak enkele minuten mee. Roer regelmatig door zodat het niet aanbakt. Voeg eventueel wat extra olie toe. Proef en voeg naar eigen smaak nog peper en zout toe.
Eet smakelijk! Liefs, Nanda