Print

Recept: Gebakken Polenta driehoekjes met kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min. + Koelen
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 1 uur en 20 minuten
  • Yield: 4 -6 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 250 gram polenta
  • 1,2 liter (kippen)bouillon
  • 50 gram roomboter
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 tl tijm
  • 1 tl rozemarijn, fijngehakt
  • 75 gram geraspte kaas
  • peper & zout
  • plantaardige olie, voor invetten

Extra:

  • Ovenschaal (30x 20 cm)
  • huishoudfolie
  • bakpapier

Instructions

  1. Bekleed een rechthoekige ovenschaal met huishoudfolie en vet deze vervolgens in met een klein beetje olie. De folie zorgt ervoor dat de polenta straks beter uit de vorm komt.
  2. Stop de polenta, tijm en rozemarijn, roomboter en bouillon in de pan en breng zachtjes aan de kook. Laat 5 – 10 minuten op en zacht vuur indikken en roer voortdurend.
  3. Zet daarna het vuur uit, breng de polenta op smaak met peper en zout en roer de gehakte peterselie er door heen.
  4. Stort de polenta in uit de ovenschaal, strijk glad en laat volledig afkoelen. Dit duurt zeker een uur.
  5. Verwarm de grill van de oven even voor. Snijd de afgekoelde polenta in vierkantjes en vervolgens  driehoekjes en verspreid over een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrooi de polenta driehoekjes met de kaas. Plaats een paar minuten onder de grill tot de kaas mooi goudbruin bakt. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty