Print

Recept: Gebakken banaan (Pisang Goreng)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een heerlijk nagerecht of snack uit Indonesie met gebakken banaan. Bij het maken van Pisang Goreng worden bananen in deegbeslag gefrituurd tot een zoet en krokant hapje. Je hebt slecht een paar ingrediënten benodigd en het is niet moeilijk om zelf te maken. In Suriname zijn gebakken bananen ook wel bekend als ‘bakabana’.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: nagerecht
  • Method: frituren
  • Cuisine: Indonesische keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 el suiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 tl zout
  • 1 tl gemalen kaneel
  • ½ tl gemalen kardemom
  • 200 ml bruiswater (sprite of 7up kan ook)
  • 1 liter zonnebloemolie, voor frituren
  • 3 nagenoeg zwarte bakbananen

Extra:

  • handgarde
  • kookthermometet
  • schuimspaan
  • keukenpapier

Instructions

  1. Meng het zelfrijzend bakmeel met suiker, merg van vanillestokje, zout, kaneel en kardemom in een mengkom. Giet hier het bruiswater bij en roer goed door tot een klontvrij beslag. Zet apart
  2. Vul daarna een kookpannetje met de zonnebloemolie en verwarm tot 180 graden.
  3. Pel (of schil indien niet al te rijp) de bakbananen en snijd door de helft. Snijd vervolgens elke helft in de lengte door zodat je totaal 12 langwerpige stuks bakbanaan hebt.
  4. Haal een paar plakken banaan door het beslag en leg voorzichtig in de hete olie. Bak de pisang goreng (3-4 stuks per keer) rondom goudbruin en gebruik de schuimspaan om te draaien. Bij mij hadden ze slechts een paar minuten nodig. 
  5. Schep de pisang goreng uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met bijvoorbeeld poedersuiker of geraspte kokos en serveer direct of afgekoeld.

Selamat Makan! (= Eet smakelijk!)

groetjes, Betty

Notes

Heb je geen zelfrijzend bakmeel in huis? Dan kun je deze ook vervangen door 195 gram bloem + 2 tl bakpoeder