Print

Recept: Garnalen cocktail met tomaten-bieslook room

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Deze feestelijke & frisse garnalen cocktail met tomaten-bieslook room is een klassiek voorgerecht voor Kerst. Het recept is afkomstig van Hans van Wolde, chef-kok van Beluga** in Maastricht dus dan weet je dat dit een sterrenwaardig kerst recept is om van te genieten.

  • Author: Hans van Wolde
  • Prep Time: 15 min + 30 min. wachttijd
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: voorgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 2 sinaasappels
  • 1 schaal Hollandse garnalen (300 gram)
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 2 theelepels mosterd
  • 20 gram bieslook
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel hazelnoten, fijngehakt
  • 1 eetlepel gembersiroop of acaciahoning
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 125 gram crème fraiche (of volle mayonaise)

Extra:

  • vershoudfolie
  • 4 cocktailglazen

Instructions

  1. Snijd de boven- en onderkanten van de sinaasappels af. Schil de rest van de sinaasappels, zodat alle witte schil is verwijderd. Verpak de sinaasappels in  vershoudfolie en leg ze 30 minuten in de diepvries.
  2. Neem de sinaasappels uit de diepvries en verwijder het folie. Snijd met een scherp mes flinterdunne plakjes van de sinaasappels. Zet de plakjes rondom in 4 cocktailglazen.
  3. Meng de garnalen met de sjalot, de kappertjes, 1 eetlepel ketchup, 1 theelepel mosterd, 2 theelepels fijngehakte bieslook en het sap van 1/2 limoen. Voeg naar wens zout en peper toe. Schep de garnalensalade in cocktailglazen en bestrooi met de helft van de hazelnoten. Bewaar de garnalencocktails afgedekt in de koelkast, tot je ze gaat serveren.
  4. Klop een dressing van de gembersiroop, 1-2 eetlepels limoensap, 1 theelepel mosterd en 3 eetlepels olijfolie. Zet de dressing apart.
  5. Meng voor de room de crème fraiche met 1 eetlepel tomatenketchup, en 2 theelepels fijngehakte bieslook. Bewaar de room in de koelkast.
  6. Vlak voor het serveren besprenkel je de garnalencocktails met de dressing. Maak de cocktails af met de rest van de hazelnoten en de tomaten-bieslookroom. Serveer direct!

Eet smakelijk en alvast hele fijne Feestdagen toegewenst!

Groetjes, Betty