250 gram voorgekookte minikrieltjes of vastkokende aardappels (voorgekookt) in blokjes
1 puntpaprika
1 ui
4 teentjes knoflook
5 eieren
100 gram geitenkaas
Een flinke hand geraspte pittige kaas
4 takjes verse peterselie
Peper en zout
Olijfolie om in te vetten
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (18o hetelucht). Vet alvast een kleine ovenschaal in en zet nog even apart.
Halveer de paprika en verwijder de steel, zaadjes en zaadlijsten. Snij in kleine stukjes. Pers de knoflook alvast uit en snij de ui in dunne, halve ringen. Was de zeekraal en snij in grove stukken. Knip of snij de verse peterselie alvast fijn. En breek of snij de geitenkaas in grove stukken.
Breek de eieren in een ruime kom. Kluts de eieren los samen met de geitenkaas. Voeg vervolgens de paprika, knoflook, ui, zeekraal, peterselie, aardappeltjes en flink wat peper en zout toe aan de kom. Roer goed door elkaar.
Giet het mengsel in de ovenschaal. Schud de ovenschaal wat heen en weer zodat het mengsel goed verdeeld wordt over de schaal. Verdeel de geraspte kaas eroverheen.
Plaats de ovenschaal voor 20 minuten in het midden van de oven. Laat de frittata licht afkoelen na de oventijd en dan is hij klaar om te serveren en aan te snijden!