Print

Recept: Frisse pasta met ricotta en citroen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Afgelopen week maakte ik een heerlijk, licht pastagerecht op de Meatless Monday, namelijk deze frisse pasta met ricotta, citroen, tuinerwten en Parmezaanse kaas. Het resultaat was erg lekker, dus het recept hiervan wil ik jullie natuurlijk niet onthouden!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram pasta naar keuze (bijvoorbeeld farfalle)
  • 150 gram ricotta
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram tuinerwten (diepvries)
  • 80 gr veldsla
  • 2 takjes verse tijm
  • 25 gram pijnboompitten
  • Zwarte peper en zout
  • Chiliflakes, indien gewenst
  • Extra vierge olijfolie

Instructions

  1. Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg in de laatste minuten de tuinerwten toe aan het kookwater en kook nog even mee. Bewaar 2 el. kookvocht voordat je de pasta en tuinerwten afgiet.
  2. Rasp de Parmezaanse kaas alvast en rits de blaadjes tijm van de takjes.
  3. Ondertussen kun je ook alvast de saus op basis van ricotta en citroen bereiden. Klop in een kom de ricotta los. Boen de citroen goed schoon en rasp de schil van de citroen in de kom. Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Voeg dit citroensap ook toe aan de ricotta, samen met de uitgeperste teentjes knoflook, de tijm, 1 el. extra vierge olijfolie en de 2 el. kookvocht van de pasta. 
  4. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten lichtbruin op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de pitten niet verbranden.
  5. Zodra de pasta gaar is roer je de saus op basis van ricotta en citroen erdoorheen. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe.  
  6. Maak de borden op met de veldsla. Vervolgens schep je de pasta erbovenop en verdeel de geraspte Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten en indien gewenst de chiliflakes eroverheen. Klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda