Print

Recept: Flammkuchen met spinazie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit gerecht komt uit de Elzas streek en kenmerkt zicht door de dunne, krokante brooddeeg bodem. Top de flammkuchen af met bijvoorbeeld gebakken spinazie en geitenkaas en je hebt een overheerlijk borrelhapje of voorgerechtje.

  • Author: Eva de Vries - Eefkooktzo.nl
  • Prep Time: 10 min. + 1 uur wachten
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 1 uur en 25 minuten
  • Yield: 2 stuks 1x
  • Category: Tussendoortje
  • Cuisine: Duitse keuken

Ingredients

Scale

Voor het flammkuchen deeg:

  • 200 gram bloem
  • 125 ml lauwwarm water
  • ½ zakje gist (ca. 3 gram)
  • peper & zout,
  • 1 eetlepel olijfolie.

Topping:

  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 50 gram pijnboompitten
  • 350 gram spinazie
  • honing
  • peper en zout

Instructions

  1. We starten met het maken van het deeg voor de flammkuchen. Bekijk hier de volledige beschrijving voor het zelf maken van flammkuchen deeg.
  2. Verdeel een beetje olijfolie over de bol deeg en leg hem in een kom. Dek de kom af met plastic folie of een vochtige theedoek. Laat het deeg nu ongeveer 1 uur rijzen of tot het in hoeveelheid verdubbeld is.
  3. Ondertussen verwarm je de oven voor op 220 graden (200 graden). Als je een pizzasteen in huis hebt verwarm je deze tegelijkertijd mee.
  4. Verdeel het deeg in 2 stuks. Strooi een beetje bloem over het aanrecht en rol het deeg met een deegroller uit tot een mooie dunne lap. Leg de dunne lap deeg voorzichtig op een bakpapiertje.
  5. Verkruimel de geitenkaas en verdeel het over het deeg. Breng op smaak met peper en zout. Bak de flammkuchen ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven goudbruin en knapperig. Doe hetzelfde met het 2e stuk deeg.
  6. Ondertussen rooster je de pijnboompitjes en schep uit de pan. Bak vervolgens de spinazie met een beetje olijfolie, peper en zout in een pannetje tot deze geslonken en gaar is.
  7. Haal de flammkuchen uit de oven. Verdeel hierover de spinazie en pijnboompitjes overheen. Druppel er naar smaak nog een beetje honing overheen.

Eet smakelijk!