Print

4x Flammkuchen maken van wraps (video)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De ware festival gangers onder jullie kennen dit gerecht maar al te goed! Flammkuchen is een heerlijk gerecht om te delen! Maar wist je dat je ook eenvoudig flammkuchen kan maken van tortilla wraps? Check tevens de kookvideo waarin in 4 flammkuchen variaties maak.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 1 stuk 1x
  • Category: borrel
  • Cuisine: Duitse keuken

Ingredients

Scale
  • LARGE tortilla wraps,
  • 30 gram creme fraiche per wrap,
  • 50100 gram toppings per wrap, zie variaties bij ‘Notes’.

Instructions

  1. Verwarm je oven of barbecue voor op 200 graden (180 hete lucht).
  2. Bekleed een ovenrooster met bakpapier (niet een bakplaat dus). Of verwarm de bbq vast voor. Heb je een pizzasteen in huis? Nog beter! Geen bakpapier verder benodigd dan 🙂
  3. Besmeer elke tortilla wrap met creme fraiche, dat is dus ca 2 eetlepels per wrap.
  4. Beleg vervolgens elke wrap met 50-100 gram toppings naar keuze, zie variaties bij ‘Notes’.
  5. Bak de flammkuchen af gedurende 10-15 minuten in de (pizza)oven of barbecue. Snijd daarna in punten met een pizzaroller en serveer direct!

Notes

Flammkuchen met spek en ui:

Verdeel 40 gram magere spekreepjes over de creme fraiche. Snijd een kleine (rode) ui in halve ringen en verdeel 1/4 deel over de wrap. Top af met een snuf gemalen peper.

Flammkuchen met zalm & asperges:

Snijd 4-5 (gare) witte asperges (uit pot) in de lengte doormidden en verdeel over de creme fraiche. Scheur 50 gram gerookte zalm in grove stukken en verdeel deze over de wrap. Breng op smaak met vers gemalen peper.

Flammkuchen met groenten (V):

Snijd een kleine rode ui in halve ringen en verdeel 1/4 deel over de creme fraiche. Halveer 3 cherrytomaten en verdeel over de wrap. Snijd 2-3 (gare) witte asperges (uit pot) in de lengte doormidden en verdeel over de wrap. Tot slot voeg je ook wat rucola toe. Varieer gerust met andere (beetgare) groente soorten!

Flammkuchen met vijgen & geitenkaas (V):

Verdeel 50 gram in plakjes gesneden geitenkaas over de creme fraiche. Snijd 2 kleine verse vijgen in parten en verdeel over de wrap. Besprenkel met balsamico creme om af te toppen.