De ware festival gangers onder jullie kennen dit gerecht maar al te goed! Flammkuchen is een heerlijk gerecht om te delen! Maar wist je dat je ook eenvoudig flammkuchen kan maken van tortilla wraps? Check tevens de kookvideo waarin in 4 flammkuchen variaties maak.
Flammkuchen met spek en ui:
Verdeel 40 gram magere spekreepjes over de creme fraiche. Snijd een kleine (rode) ui in halve ringen en verdeel 1/4 deel over de wrap. Top af met een snuf gemalen peper.
Flammkuchen met zalm & asperges:
Snijd 4-5 (gare) witte asperges (uit pot) in de lengte doormidden en verdeel over de creme fraiche. Scheur 50 gram gerookte zalm in grove stukken en verdeel deze over de wrap. Breng op smaak met vers gemalen peper.
Flammkuchen met groenten (V):
Snijd een kleine rode ui in halve ringen en verdeel 1/4 deel over de creme fraiche. Halveer 3 cherrytomaten en verdeel over de wrap. Snijd 2-3 (gare) witte asperges (uit pot) in de lengte doormidden en verdeel over de wrap. Tot slot voeg je ook wat rucola toe. Varieer gerust met andere (beetgare) groente soorten!
Flammkuchen met vijgen & geitenkaas (V):
Verdeel 50 gram in plakjes gesneden geitenkaas over de creme fraiche. Snijd 2 kleine verse vijgen in parten en verdeel over de wrap. Besprenkel met balsamico creme om af te toppen.
Find it online: https://bettyskitchen.nl/flammkuchen-maken-van-wraps/