Print

Recept: Espresso Martini Cocktail

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze koude koffie cocktail is een ware favoriet! De espresso martini bestaat uit gelijke delen espresso koffie, koffie likeur en vodka! Ja dit is er zeker eentje met een kick! Er zit dus geen Martini in, maar de benaming komt waarschijnlijk door het type glas dat gebruikt wordt om deze espresso martini cocktail in te serveren. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 1 glas 1x
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale
  • 30 ml sterke espresso, afgekoeld
  • 30 ml vodka
  • 30 ml koffie likeur (bijv. Kahlua of Tia Maria)
  • 12 tl karamel koffiesiroop (bijv. Monin)
  • ijsblokjes
  • 3 espresso boontjes, ter garnering

Extra:

  • Cocktailshaker
  • Martini glas

Instructions

  1. Vul een martiniglas met ijs om alvast te koelen. Vul vervolgens een cocktailshaker met ijsblokjes.
  2. Schenk de afgekoelde espresso, vodka, koffielikeur en koffiesiroop in de shaker. Plaats de dop en blijf shaken tot er een condenslaag over de shaker ontstaat.
  3. Gooi de ijsblokjes uit het martiniglas en schenk de koffiecocktail door de ‘strainer’ (zonder de ijsblokjes dus) in het gekoelde martiniglas. Laat goed uitlopen want op het einde komt pas het schuim er uit.
  4. Plaats een paar koffieboontjes bovenop het schuim en serveer direct.

Proost! Groetjes, Betty

Notes

Voor een extra twist!

Leg 2 schoteltjes klaar: eentje met een beetje extra karamel siroop en de ander met wat fijne zout er op gestrooid. Koel de Martiniglazen zoals beschreven in het recept. Gooi de ijsblokjes er uit, doop daarna de rand van het glas in de siroop en vervolgens het zout. Zet rechtop en giet de cocktail in het glas.

Het zout prikkelt je lippen en maakt er een soort salted karamel koffie cocktail van.