Dan Dan Mein is een pittig streetfood gerecht uit de Chinese Szechuan of Sichuan streek. De noodles worden rondgedragen in manden aan stokken die rusten op de schouders. Doordat je de pittige saus met oa. tahin en pepers apart bereid kun je deze voor kinderen bijvoorbeeld achterwege laten of aanpassen naar een saus zonder pepers en chili olie.
Voor het vlees:
Voor de pittige saus:
Voor erbij:
Extra:
Het is de bedoeling dat je bij elke hap de noodles een beetje door de romige maar pittige saus draait en samen met het vlees en groenten opsmikkelt. Het is een hele fijne smaaksensatie! Eet smakelijk!
* Je kunt de helft van de sesampasta ook vervangen door 100% pindakaas als je dat lekker vindt en voor een andere smaakbeleving.
**Szechuan Pepers lijken veel op normale zwarte peperkorrels. Het behoort traditioneel tot dit gerecht, maar je mag het van mij ook vervangen door dus vers gemalen zwarte pepers.
*** in plaats van groenten blancheren kun je er ook voor kiezen om ze bij stap 4 samen met het gehakt in de braadpan te bakken tot ze gaar zijn.
Find it online: https://bettyskitchen.nl/dandanmein-pittige-noedels/