Hebben jullie wel eens de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’ geproefd? Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta gemaakt. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.
Voor de bonenpasta:
Voor het mochi deeg:
Toppings:
Extra:
Eet smakelijk!
Heb je geen stoommandje? Dan kun je het mochi deeg tijdens stap 7 ook verwarmen in de magnetron. Plaatst 3 minuten op 400 watt in de magenetron. Haal de kom er uit en roer goed door. Zet vervolgens weer terug in de magnetron gedurende 1-2 minuten op 400 watt. Roer daarna weer goed door. Ga net zo lang door tot je een gummy achtig deeg hebt. Volg daarna de rest van het recept vanaf stap 9.
Find it online: https://bettyskitchen.nl/daifuku-mochi-met-chocolade/