Print

Recept: Crumble met croissants en appel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze crumble met croissants en appel was thuis een groot succes! Ik serveerde dit als nagerecht, maar je kunt dit gerecht ook maken als bijvoorbeeld feestelijk brunchgerecht. Laat dat weekend maar komen dus!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 4-6 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Method: bakken
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 5 croissants
  • 450 gr ongezoete appelmoes
  • 1 appel, in stukjes
  • 50 gr rozijnen
  • 1 tl. kaneel
  • 100 gr bloem
  • 50 gr (lichtbruine) basterdsuiker
  • 60 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • Snuf zout
  • 20 gr amandelschaafsel

Extra:

  • ruime ovenschaal of taartvorm ca 25-27 cm
  • Boter om in te vetten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet een ovenschaal goed in met wat boter.
  2. Scheur of snij de croissants klein – ongeveer in stukken van max. 2,5 cm. Meng de stukken croissant in een kom met de appelmoes en kaneel. Vervolgens schep je dit mengsel in de ingevette ovenschaal. Verdeel hier vervolgens de stukjes appel en rozijnen overheen. Druk goed aan.
  3. Snij de boter in stukjes en leg op het aanrechtblad. Met je warme handen wrijf je de boter een beetje smeuig. Voeg de suiker, zout, amandelschaafsel en het het bloem toe en wrijf het geheel  kruimelig met je handen. Verdeel de crumble over het croissant-/appelmoesmengsel in de ovenschaal.
  4. Plaats de ovenschaal voor 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de crumble licht afkoelen voor het serveren.

Geniet ervan!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: Laat de crumble goed afkoelen. Dek de schaal af met folie en bewaar max. 2 dagen in de koelen. Opwarmen die je simpelweg opnieuw in de oven – ca 10-15 minuten op 180 graden.

Dessertip: Serveer je de crumble als dessert? Geef er aan tafel dan een bolletje vanille of kaneelijs bij. Een toefje slagroom mag ook natuurlijk!