Print

Recept: crumble met bosvruchten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze crumble met bosvruchten wordt traditioneel als dessert geserveerd. Een goede portie warm fruit, met een kruimelig laagje van bloem en suiker is namelijk een nagerecht dat iedereen wel lust. Voor de liefhebbers top je de crumble zelfs nog af met bijvoorbeeld zure room wat een perfecte tegenhanger is voor als dat zoet. Een bolletje ijs mag natuurlijk ook 🙂

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 potjes 1x
  • Category: nagerechten
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gr diepvries bosvruchten (zoals aardbei, blauwe bes, bramen etc)
  • 1 el vanillesuiker
  • 1 el maizena

Ingrediënten voor de klassieke ‘crumble’:

  • 125 gr roomboter
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 150 gr tarwe bloem
  • ¼ tl kaneel
  • snufje zout

Extra:

  • 4 ramequins (8-10 cm), ingevet

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Vet alsvast de ramequins in met een beetje extra roomboter.
  2. Stop het diepvriesfruit in een kom. Roer om met het vanillesuiker en maizena. Verdeel vervolgens over de ramequins.
  3. Smeer de roomboter met warme hand zacht uit over het aanrecht. Voeg het bloem, suiker, kaneel en zout toe.  Kneed voorzicht met je hand  door elkaar, maar verkruimel daarbij het deeg steeds. Verdeel deze ‘crumble’ over het fruit in de schaaltjes.
  4. Zet de ramequins voor 20-25 minuten in de oven. Hou de crumble in de gaten tijdens de oventijd, het moet wel lichtbruin kleuren maar niet aanbranden.
  5. Serveer deze crumble met bosvruchten het liefst een beetje warm, maar koud kan ook! 

Geniet ervan! Groetjes, Betty

Notes

Wil je de crumble meer structuur geven? Voeg bij stap dan tevens 1-2 eetlepels amandelschaafsel of fijngehakte noten toe.