- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Spray 6 muffin vormpjes in met bakspray en zet apart.
- Open het blik bladerdeeg en rol het deeg voor je uit. Snijd de rol in 3 gelijke stukken (volg de stippellijntjes). Druk met je vingertoppen de schuinediagonale stippenlijn dicht.
- Verdeel de Nutella over de drie lappen en smeer evenredig uit. Bestrooi het midden met gehakte hazelnoten.
- Rol de drie stukken bladerdeeg in de lengte op, zodat je 3 lange dunne worsten krijgt. Snijd elke in de lengte doormidden, zodat je totaal 6 nog dunne stukken deeg krijgt.
- Twist de stukken een voor een met je vingers en leg tegelijkertijd in een rondje draaiende in de vormen. (zie video). Duw het uiteinde in het midden een beetje naar binnen.
- Bestrijk elke croissant muffin royaal met geklutst ei. Plaats de muffintray in het midden van de oven en bak de ‘cruffins’ gedurende 10-12 minuten gaar.
- Verplaats de bakvorm daarna naar een rooster en laat de cruffins een paar minuten afkoelen in de vorm. Lepel ze daarna er uit en plaats op een bord. Verdeel er eventueel nog een paar extra hazelnoten overheen of bestrooi eventueel met wat chocolade strooisels. Bestuif lichtjes met poedersuiker en serveer direct! (Want een beetje warm zijn ze het allerlekkerst!).
Eet smakelijk! Groetjes, Betty