- Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snij de gember en knoflook heel fijn. Snij de ui in halve ringen.
- Verwarm 2 el. olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en verwarm daarin kort de knoflook en gember. Niet te lang, anders wordt het bitter. Voeg de uienringen toe en bak mee tot de uien glazig worden.
- Voeg dan de tomatenpuree toe en bak een minuut mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe, samen met 100 ml. water en het bouillonblokje. Roer door en breng aan de kook. Zet het vuur zacht en laat de saus 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Knip of snij de koriander alvast fijn. Verwarm ondertussen ook alvast 1 el. olijfolie in een koekenpan en verwarm daarin de kikkererwten op middelhoog vuur.
- Na de 10 minuten voeg je de citroensap, tahin en 1/4 van de verse koriander toe aan de tomatensaus. Voeg een snuf chilipeper toe als je dat lekker vindt. Roer alles goed door elkaar, verwarm het mengsel en proef. Voeg zout en zwarte peper toe naar smaak.
- Zodra de couscous gaar is, roer je de resterende verse koriander erdoorheen en 1 el. olijfolie.
- Serveer de couscous met koriander en tahin-tomatensaus. Strooi de sesamzaadjes erover heen.
Eet smakelijk! Liefs, Nanda